Reteta de chifle a lui Benet
2 cesti faina
1/2 lingurita sare
praf de copt
2 lingurite zahar
1/2 ceasca unt
2/3 ceasca lapte
Incalziti din timp cuptorul la 230 grade C. Amestecati ingredientele uscate la un loc intr-un vas. Faramitati untul. Amestecati bine si adaugati laptele. Framantati usor cu degetele pana ce amestecul capata consistenta moale - nu framantati prea tare, altfel chiflele vor iesi tari si turtite. Intindeti compozitia cu sucitorul pana se face subtire de un deget, si taiati in forme rotunde. Puneti-le in tava unsa cu ulei, la cuptor pana se rumenesc (intre 12-15 minute). Ideal de consumat calde, cu unt si miere.
Reteta lui Conn
Puneti in vas:
putina faina
un strop de apa
drojdie
un varf de sare
un bulgare de unt sau de untura
Se amesteca bine-bine cu o lingura de lemn. Daca e prea apos, se mai adauga faina si se mai amesteca. Fleosc in tigaie. Tigaie se pune pe jar sa se coaca un pic. Cel mai bine le mananci calde, cu unt si cu miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu